Primăria Chișinău cere ajutorul organelor de drept pe subiectul unui teren din preajma Circului
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău cere ajutorul organelor de drept pe subiectul unui teren din preajma Circului

Primăria municipiului Chișinău a sesizat Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pe cauza aplicării sechestrului de către un executor judecătoresc asupra unui teren din preajma Circului. Autoritățile spun că terenul a fost vândut la licitație la sfârșitul anului trecut, cu 120 milioane de lei.

Viceprimarul Ilie Ceban a menționat că imediat după vânzarea terenului, un executor judecătoresc a aplicat sechestru bunului.

„În mod intenționat, abuziv, ilegal, chipurile în scopul executării unei hotărâri de judecată de prin 2007-2008″, a spus Ceban.

Astfel, reprezentanții Primăriei Chișinău anunță că au formulat mai multe plângeri pe caz, expediate către instituțiile de drept: Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție.

Potrivit viceprimarului, APL Chișinău au realizat anterior anumite acțiuni, inclusiv o decizie a CMC, pentru a securiza respectivul teren și a încasa banii în beneficiul bugetului municipal.

Ilie Ceban a enunțat și un alt caz, cu implicarea executorilor judecătorești produs săptămâna trecută. Oficialul a primit un proces verbal de contravenție, cu invocarea motivului de refuz de eliberare a unui certificat de urbanism pentru proiectare pe un teren din Parcul „Valea Morilor”.

„Noi am depus efort pentru acel teren din 2019, inclusiv în instanță, cu probe, ca să-l securizăm și să rămână pe domeniul public, să rămână spațiu verde. Este vorba despre un teren de cca 1 hectar din Parcul „Valea Morilor”, în preajma străzii Vasile Lupu, iar cineva intenționează să construiască blocuri de locuințe”, a spus Ceban.

El a mai adăugat că nu va elibera acte permisive pentru terenul respectiv și că pe acest caz va fi depusă o plângere la Procuratură. De asemenea, procesul verbal cu privire la contravenție va fi contestat în instanță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: