Primăria Chișinău cere ajutorul organelor de drept pe subiectul unui teren din preajma Circului
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău cere ajutorul organelor de drept pe subiectul unui teren din preajma Circului

Primăria municipiului Chișinău a sesizat Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pe cauza aplicării sechestrului de către un executor judecătoresc asupra unui teren din preajma Circului. Autoritățile spun că terenul a fost vândut la licitație la sfârșitul anului trecut, cu 120 milioane de lei.

Viceprimarul Ilie Ceban a menționat că imediat după vânzarea terenului, un executor judecătoresc a aplicat sechestru bunului.

„În mod intenționat, abuziv, ilegal, chipurile în scopul executării unei hotărâri de judecată de prin 2007-2008″, a spus Ceban.

Astfel, reprezentanții Primăriei Chișinău anunță că au formulat mai multe plângeri pe caz, expediate către instituțiile de drept: Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție.

Potrivit viceprimarului, APL Chișinău au realizat anterior anumite acțiuni, inclusiv o decizie a CMC, pentru a securiza respectivul teren și a încasa banii în beneficiul bugetului municipal.

Ilie Ceban a enunțat și un alt caz, cu implicarea executorilor judecătorești produs săptămâna trecută. Oficialul a primit un proces verbal de contravenție, cu invocarea motivului de refuz de eliberare a unui certificat de urbanism pentru proiectare pe un teren din Parcul „Valea Morilor”.

„Noi am depus efort pentru acel teren din 2019, inclusiv în instanță, cu probe, ca să-l securizăm și să rămână pe domeniul public, să rămână spațiu verde. Este vorba despre un teren de cca 1 hectar din Parcul „Valea Morilor”, în preajma străzii Vasile Lupu, iar cineva intenționează să construiască blocuri de locuințe”, a spus Ceban.

El a mai adăugat că nu va elibera acte permisive pentru terenul respectiv și că pe acest caz va fi depusă o plângere la Procuratură. De asemenea, procesul verbal cu privire la contravenție va fi contestat în instanță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: