Primăria Chișinău cere Guvernului 300 mln de lei. Ceban îndeamnă toți primarii să îi urmeze exemplul
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău cere Guvernului 300 mln de lei. Ceban îndeamnă toți primarii să îi urmeze exemplul

Primăria Chișinău va solicita Guvernului suma de 300 mln lei, cheltuieli neprevăzute care ar fi apărut în urma scumpirii gazului, carburanților și a anumitor servicii. Într-o adresare video, primarul Ion Ceban a îndemnat și restul edililor din țară să îi urmeze exemplul.

„Un alt subiect discutat astăzi în cadrul comisiilor a fost cel cu privire la banii suplimentari pe care municipalitatea trebuie să îi achite din buget în urma scumpirilor la gaz, benzină, motorină, dar și alte servicii. Este vorba de circa 300 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul municipal pentru anul curent. În acest sens, vom transmite Guvernului o solicitare de compensare a acestor cheltuieli”, a anunțat Ion Ceban.

De asemenea, edilul a îndemnat autoritățile locale să facă același lucru din numele tuturor primăriilor din țară și să ceară Guvernului compensații.

Despre suma de 300 mln de lei Ion Ceban a vorbit și în cadrul celei mai recente ședințe a Primăriei. Edilul a enumerat ce ar fi putut face autoritățile municipale cu acești bani: „ar fi cumpărat 110 autobuze noi, ar fi reparat toate trotuarele din centrul capitalei, ar fi reparat capital 3 străzi similare străzii Albișoara, s-ar fi reparat și redeschis toate școlile închise anterior”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: