Primăria luptă cu canicula: Corturi în toate sectoarele și aer condiționat în transportul public din capitală
Full Article 2 minutes read

Primăria luptă cu canicula: Corturi în toate sectoarele și aer condiționat în transportul public din capitală

În capitală vor fi amenajate corturi, unde oamenii se vor putea odihni la umbră şi vor putea bea apă. Inițiativa a fost propusă în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 28 iunie, în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă a verii. De asemenea, edilul a solicitat responsabililor să se asigure că în transportul public funcționează aparatele de aer condiționat.

Primarul capitalei a solicitat Direcției Asistență Socială și Sănătate, în colaborare cu preturile, să elaboreze un Plan de acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței.

Urmează să fie amenajate corturi, unde oamenii se vor putea odihni la umbră şi vor putea bea apă. Pentru amenajarea acestor puncte vor fi mobilizați și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Acestea vor fi amplasate strategic, unde fluxul de oameni este mare. O atenție deosebită trebuie acordată persoanelor care muncesc în spații deschise, pe șantiere, în piețe sau transport public. Iar în transportul public neapărat să fie incluse aparatele de aer condiționat. Specialiștii vin cu recomandarea ca persoanele să nu iasă din casă în perioada 12.00-16.00, fără o necesitate stringentă”, a menționat Ion Ceban.

***

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul săptămânii curente, sunt prognozate temperaturi de până la 33 grade Celsius, ziua, și până la 20 de grade Celsius, pe parcursul nopții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: