Primarul capitalei a alergat 10 km cu masca pe față. Ambii săi părinți s-au infectat cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Primarul capitalei a alergat 10 km cu masca pe față. Ambii săi părinți s-au infectat cu COVID-19

Primarul capitalei Ion Ceban a mers în dimineața de 21 noiembrie la alergat cu masca de protecție pe față. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că părinții săi au ajuns la spital, iar unul dintre ei este în continuare pozitiv la coronavirus. El a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de precauție, pentru a nu răspândi infecția. 

„Din prima zi de pandemie port mască indiferent dacă sunt în spațiu închis sau afară, la muncă și la întrevederi așa cum recomandă specialiștii. Cu excepția, uneori ,când alerg singur în parc. În această perioadă, am avut sentimente diferite: disconfort, neînțelegere, compasiune, incertitudine, speranță, grijă și responsabilitate. Cu ambii părinți ajunși în spital, unul încă pozitiv Covid”, a menționat Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai scris că mulți oameni dragi și cunoscuți au plecat din viață din cauza îmbolnăvirii cu COVID.

„Am prieteni, colegi care au trecut complicat sau mai ușor și au luptat cu boala. Știu mulți oameni care încă nu cred în Covid și sunt sceptici la recomandările medicilor. În fiecare zi, eu am datele rapoartelor prezentate. De la noi se cere un minim efort, cel de a purta mască, distanța si dezinfectarea miinilor. Eu port mască, deoarece îmi pasă”, a conchis Ceban.

***

Conform deciziei din 20 noiembrie a Comisiei extraodinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile din capitală – atât cele închise, cât și cele deschise.

Potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Sănătății, în mun. Chișinău au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 40,5 mii de persoane, iar 704 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: