prime.md

Prime TV – avertizat pentru o glumă despre romi. Reacția televiziunii

Consiliul Audiovizualului a emis o averizare, pe 17 februarie, postului Prime TV pentru o glumă despre romi. Cea din urmă a fost făcută în emisiunea „100 de moldoveni au zis”. Postul de televiziune și-a cerut scuze și a declarat că a scos emisiunea din emisie. 

Reprezentanții Consiliului Audiovizualului au monitorizat emisiunea „100 de moldoveni au zis”, difuzată la Prime TV pe 19 ianuarie. Monitorizarea a avut loc urmare a unei sesizări făcută de Ștefan Orbu. El a spus că în emisiune a fost o glumă despre romi, fiind făcută de unul dintre invitați. Cel din urmă a spus că romii nu cunosc cum se mânâncă bananele și o mănâncă cu coajă și pâine. La rândul ei, prezentatoarea a continuat să glumească la subiect.

Potrivit Consiliului, în timpul emisiunii, prezentatoarea l-a întrebat pe invitat ce fruct trebuie curățat înainte de a fi mâncat. Oaspetele a răspuns că banana. La rândul ei prezentatoarea a declarat că trebuie să fii puternic pentru a mânca banana cu coajă.

„Se spune că și cu pâine. Am auzit un caz. Într-o familie social-vulnerabilă au venit în vizită mai multe rude și au adus banane copiilor. Aceștia sunt romi, ca să fie clar, nu moldoveni. Copiii au început să le mănânce, iar cel care a adus fructele i-a spus tatălui în timp ce unul dintre copii mânca o banană cu coajă: uite-te cum copiii tăi mănâncă. Tatăl i-a spus (copilului n. red.) să nu mănânce așa, dar cu pâine”, a spus invitatul emisiunii.

Ulterior, atât invitatul cât și prezentatoarea au zâmbit. După aceea, moderatoarea a adăugat că a auzit că unii oameni mănâncă pepene verde cu pâine ca și alte fructe, dar despre banane cu coajă aude prima dată. Din monitorizarea Consiliului se evidențiază că prezentatoarea nu l-a întrerupt pe invitat pentru a evita replica cu privire la naționalitate.

Postul Prime TV a transmis o scrisoare Consiliului Audiovizualului în care a declarat că această secvență într-adevăr a fost în emisie. Televiziunea a recunoscut că gluma a fost incorectă și și-a cerut scuze pentru apariția ei în emisie, cât și pentru reacția prezentatoarei.

Prime TV a menționat că secvența nu a fost difuzată intenționat și că emisiunea a fost scoasă din emisie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei/NewsMaker

Un nou împrumut pentru Moldova din partea UE: €244 mln pentru termoficarea din Chișinău și un spital la Cahul

Republica Moldova va beneficia de două împrumuturi în valoare totală de peste 244 milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI Global), pentru modernizarea sistemului de termoficare din Chișinău și pentru construirea unui nou spital regional la Cahul.

Potrivit unui comunicat al Băncii Europene de Investiții, un împrumut de 143,5 milioane de euro va finanța modernizarea rețelei de termoficare din capitală. Termoelectrica va implementa proiectul prin înlocuirea sistemelor verticale învechite din blocurile de apartamente cu conducte orizontale, instalarea de puncte termice individuale și îmbunătățirea rețelelor de distribuție din clădiri. Se preconizează că aceste măsuri vor reduce consumul de energie cu 25%, vor micșora facturile la încălzire și vor diminua emisiile de gaze cu efect de seră cu 7% în următoarele două decenii.

Alte 101 milioane de euro vor fi alocate pentru construcția spitalului din Cahul, care va deservi circa 300.000 de persoane din sudul țării. Ministerul Sănătății al Republicii Moldova este responsabil pentru construcția spitalului, planificată până în 2030.

Finanțarea BEI este completată de contribuții din partea Uniunii Europene, BERD și altor parteneri internaționali. Proiectele vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, reducerea facturilor la energie și asigurarea accesului la servicii medicale moderne.

„Este momentul potrivit pentru a reduce consumul ineficient de energie în Moldova prin proiecte precum
acestea – nu doar din motive economice, ci și pentru calitatea vieții și viitorul dumneavoastră. În spatele fiecărui euro investit se află o familie din Moldova a cărei viață devine mai bună – cu locuințe mai calde, servicii medicale fiabile și speranță reală pentru viitor. Aceste investiții nu sunt doar despre infrastructură;
acestea oferă demnitate, siguranță și oportunități în viața de zi cu zi a oamenilor”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Menționăm că Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele membre. Aceasta oferă finanțare pe termen lung pentru investiții solide, care contribuie la realizarea obiectivelor de politici ale Uniunii Europene.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: