Prime TV – avertizat pentru o glumă despre romi. Reacția televiziunii
Full Article 3 minutes read

Prime TV – avertizat pentru o glumă despre romi. Reacția televiziunii

Consiliul Audiovizualului a emis o averizare, pe 17 februarie, postului Prime TV pentru o glumă despre romi. Cea din urmă a fost făcută în emisiunea „100 de moldoveni au zis”. Postul de televiziune și-a cerut scuze și a declarat că a scos emisiunea din emisie. 

Reprezentanții Consiliului Audiovizualului au monitorizat emisiunea „100 de moldoveni au zis”, difuzată la Prime TV pe 19 ianuarie. Monitorizarea a avut loc urmare a unei sesizări făcută de Ștefan Orbu. El a spus că în emisiune a fost o glumă despre romi, fiind făcută de unul dintre invitați. Cel din urmă a spus că romii nu cunosc cum se mânâncă bananele și o mănâncă cu coajă și pâine. La rândul ei, prezentatoarea a continuat să glumească la subiect.

Potrivit Consiliului, în timpul emisiunii, prezentatoarea l-a întrebat pe invitat ce fruct trebuie curățat înainte de a fi mâncat. Oaspetele a răspuns că banana. La rândul ei prezentatoarea a declarat că trebuie să fii puternic pentru a mânca banana cu coajă.

„Se spune că și cu pâine. Am auzit un caz. Într-o familie social-vulnerabilă au venit în vizită mai multe rude și au adus banane copiilor. Aceștia sunt romi, ca să fie clar, nu moldoveni. Copiii au început să le mănânce, iar cel care a adus fructele i-a spus tatălui în timp ce unul dintre copii mânca o banană cu coajă: uite-te cum copiii tăi mănâncă. Tatăl i-a spus (copilului n. red.) să nu mănânce așa, dar cu pâine”, a spus invitatul emisiunii.

Ulterior, atât invitatul cât și prezentatoarea au zâmbit. După aceea, moderatoarea a adăugat că a auzit că unii oameni mănâncă pepene verde cu pâine ca și alte fructe, dar despre banane cu coajă aude prima dată. Din monitorizarea Consiliului se evidențiază că prezentatoarea nu l-a întrerupt pe invitat pentru a evita replica cu privire la naționalitate.

Postul Prime TV a transmis o scrisoare Consiliului Audiovizualului în care a declarat că această secvență într-adevăr a fost în emisie. Televiziunea a recunoscut că gluma a fost incorectă și și-a cerut scuze pentru apariția ei în emisie, cât și pentru reacția prezentatoarei.

Prime TV a menționat că secvența nu a fost difuzată intenționat și că emisiunea a fost scoasă din emisie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: