Primele declarații ale fondatorului „Bismobil Kitchen”. Ce spune despre încercarea de a influența martorii din dosar
Full Article 3 minutes read

Primele declarații ale fondatorului „Bismobil Kitchen”. Ce spune despre încercarea de a influența martorii din dosar

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, s-a prezentat, pe 6 aprilie, în fața magistraților Judecătoriei Ciocana, care urmau să examineze demersul procurorilor de a-i fi înlocuită măsura preventivă de arest la domiciliu cu arest în Penitenciarul 13. Cu toate acestea, ședința a fost amânată după ce martorii asupra cărora omul de afaceri ar fi încercat să exercite influență nu s-au prezentat.

Totodată, Mihail Șaran a făcut primele declarații pentru presă. Acesta susține că nu ar fi influențat martorii care figurează în dosarul în care este vizat.

„Eu nu influențez asupra nimănui, sunt foarte limitat în convorbiri….Noi am invitat persoanele în cauză la ședință, dar se tem să vină aici să se expună”, a spus Șaran, informează TV8.

Mai mult, acesta susține că ar fi la rândul său o victimă. Mihail Șaran susține că în spatele situației din jurul companiei pe care a fondat-o ar sta o companie concurentă. Cu toate acestea, nu a oferit însă niciun nume.

„Este concurență care mie special îmi face probleme. O companie foarte mare stă în spate. Este un monopol foarte mare pe piață, care înainte de luna decembrie mi-a spus: sau dai afacerea sau te duci la pușcărie…Într-o zi o să vă spun denumirea companiei”, a spus Mihail Șaran.

Amintim că, pe 30 martie, Mihail Șaran a scăpat de arestul preventiv. Curtea de Apel Chișinău a admis, pe 29 martie, recursul avocaților și l-a plasat pe acesta în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Ulterior, pe 4 martie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, după eliberarea acestuia din arest preventiv. „Ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale”, comunicau procurorii.

***

Amintim că fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost prins de oamenii legii. Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Neregulile au început acum trei luni în România. Presa de acolo scrie că mii de români au rămas fără bani și mobilă.

Totodată, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor a informat consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie în privința companiei Bismobil Kitchen.

Ulterior, încă cinci persoane din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, cu rol de contabili și agenți de vânzare, au fost reținute, pe 27 ianuarie. S-a întâmplat după ce ofițerii de urmărire penală au efectuat 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: