Primele rezultate preliminare ale „referendumurilor” din zonele ocupate ale Ucrainei: „Aproape 100% ar fi votat pentru aderarea la Rusia”
Full Article 2 minutes read

Primele rezultate preliminare ale „referendumurilor” din zonele ocupate ale Ucrainei: „Aproape 100% ar fi votat pentru aderarea la Rusia”

În teritoriile Ucrainei controlate de Moscova, au început să fie anunțe rezultatele preliminare ale „referendumurilor privind aderarea la Rusia”. În autoproclamata republică Donețk, 98,05% ar fi votat pentru aderarea la Federația Rusă (după procesarea a 16% din buletine de vot), în Lugansk – 97,79% (după procesarea a 14% din buletine).

În regiunea Herson – 97,47%, conform rezultatelor procesării a 12% din buletine, iar în regiunea Zaporojie – 98%, după procesarea a 20% din protocoale, raportează Interfax, citat de Meduza.

În cea de-a 216-a zi de la declanșarea invaziei, forțele ucrainene și cele rusești sunt implicate în lupte grele în diferite părți ale Ucrainei, în timp ce referendumurile organizate de Rusia în patru regiuni pe care Moscova speră să le anexeze se apropie de final. Președintele rus Vladimir Putin se pregătește să anexeze aproximativ 15% din teritoriul ucrainean după referendumurile privind aderarea la Rusia în zonele controlate de forțele ruse sau de separatiștii susținuți de Moscova.

Statele membre G7 s-au angajat „să nu recunoască niciodată” rezultatul acestora, iar Washingtonul a ameninţat cu o replică „rapidă şi dură” prin sancţiuni economice suplimentare în cazul anexării, care urmează calea anexării Crimeei, în martie 2014.

China, cel mai apropiat partener al Moscovei, care nu a mers până la denunţarea acestor scrutine, a îndemnat la respectarea „integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: