Primii moldoveni care au votat. Au călătorit 400 de km până la Tokyo ca să-și exercite dreptul la vot
Full Article 2 minutes read

Primii moldoveni care au votat. Au călătorit 400 de km până la Tokyo ca să-și exercite dreptul la vot

Prima secție de votare peste hotare s-a deschis în Japonia la ora locală 07:00 (ora 01:00 Chișinău). Primii alegători au fost soții Guțu, doi moldoveni stabiliți în această țară. Aceștia au parcurs, împreună cu copiii lor, distanța de 400 de km cu mașina.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama.

Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu mașina. Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovene în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.

Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii. „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”, au menționat soții Guțu.

Toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 7:00 – 21:00 (ora locală din fiecare stat).

Cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate pot urmări pe paginile oficiale web și Facebook a ambasadelor informații despre condițiile sanitare pe care urmează să le respecte și alte actualizări importante în ziua votului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: