„Probabil, alfabetul grecesc nu va fi suficient”. OMS propune ca noile tulpini de COVID să poarte denumirile unor constelații
Full Article 50 second read

„Probabil, alfabetul grecesc nu va fi suficient”. OMS propune ca noile tulpini de COVID să poarte denumirile unor constelații

Când literele alfabetului grecesc se vor epuiza, noile tulpini ale coronavirusului vor purta denumirile unor constelații, informează RBC. Declarații în acest sens au fost făcute de Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combaterea a COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Probabil, alfabetul grecesc nu va fi suficient pentru noi, dar deja luăm în considerare următoarea listă cu denumiri. Chiar luăm în considerare opțiunea cu constelațiile”, a spus Maria Van Kerkhove.

Potrivit acesteia, anterior, OMS a luat în calcul utilizarea unor nume ale zeilor și zeițelor din Grecia antică, însă au renunțat la această idee.

Menționăm că la începutul lunii iunie 2021, OMS a luat decizia de a desemna noile tulpini ale coronavirusului cu literele alfabetului grecesc, pentru a nu discrimina țările în care aceste tulpini au fost detectate pentru prima dată, precum și pentru comoditatea utilizării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: