„Probabil, voi organiza câteva întâlniri cu diaspora”. Platon a confirmat că se află la Londra
Full Article 3 minutes read

„Probabil, voi organiza câteva întâlniri cu diaspora”. Platon a confirmat că se află la Londra

Omul de afaceri Veaceslav Platon a confirmat că se află la Londra. Acesta planifică să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Anglia.

„Imediat ce am ajuns la Londra, au început să-mi scrie pe Facebook cetățenii noștri care trăiesc în Marea Britanie. Nu i-am cunoscut înainte și am fost curios să stau de vorbă cu ei, ca să aflu cum trăiesc, cu ce dificultăți se confruntă. Am avut câteva întâlniri şi am aflat multe despre viaţa lor. Sunt probleme cu legislaţia privind migraţia, probleme de ordin fiscal, dar cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă bine plătite. O problemă aparte o reprezintă locuinţele pentru care moldovenii cheltuie majoritatea banilor câştigaţi. Voi studia aceste probleme şi voi încerca să vin cu soluţii excelente”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.

„Probabil, voi organiza câteva întâlniri cu diaspora. Mai ale în Northamton. Este un orăşel din apropierea Londrei, unde ai noştri locuiesc compact. Vreau să le simt pulsul pe viu”, a mai scris Platon.

Precizăm că pe 18 iulie, omul de afaceri Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Avocatul lui Platon, Ion Crețu, a declarat pentru NM că omul de afaceri a zburat la Praga, tranzitând Anglia.

Pe 2 august, Procuratura Anticorupție a solicitat magistraților să emită mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. În dimineața zilei de luni, 2 august, urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Totuși, judecătorii au decis să nu îl anunțe în căutare pe Platon. Acesta este așteptat să se prezinte la ședința de judecată din 12 august.

Ulterior, Platon a declarat că timp de 45 de zile are dreptul să părăsească Republica Moldova înainte ca să-i fie aduse noi acuzații. Declarații în acest sens au fost făcute de Platon, după ce deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco și Dumitru Alaiba, s-au arătat nemulțumiți de faptul că omul de afaceri a părăsit nestingherit Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: