Procuratura Generală a Rusiei amenință cu răspunderea penală participanții care protestează față de războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală a Rusiei amenință cu răspunderea penală participanții care protestează față de războiul din Ucraina

Procuratura Generală a Rusiei a avertizat că cetățenii care participă la proteste împotriva „acțunilor militare” riscă să fie trași la răspundere penală. Anunțul a fost făcut „în condițiile unui atac informațional fără precedent asupra Rusiei”, informează portalul RBC pe 3 martie.

Oficialii de la Moscova au precizat că „acțiunile militare” desfășurate de trupele ruse au scopul de „a proteja” așa-numitele Republici Donețk și Lugansk.

Forțele armate ale Federației Ruse desfășoară o operațiune militară specială pentru protecția „DNR” și „LNR”. În condițiile unui atac informațional fără precedent asupra Federației Ruse în rețeaua Internet se răspândesc chemări spre desfășurarea unor așa-numite „acțiuni pașnice împotriva războiului”. Trebuie să precizăm că sursele a multor dintre aceste îndemnuri constituie organizații interzise de instanța de judecată pe teritoriul Federației Ruse, în legătură cu activitățile lor extremiste”, se arată în declarația Procuraturii Generale a Federației Ruse.

Oficialii ruși au mai precizat că, cedând acestor îndemnuri, cetățenii nu numai că devin potențiale victime ale unor acțiuni provocatoare, ci „se implică în activitatea organizațiilor radicale, participarea la care atrage răspunderea penală”.

Proteste față de invazia Rusiei în Ucraina au avut loc, în ultimele zile, în peste 100 de orașe din Federația Rusă. În total, au fost reținute circa 7 000 de persoane. Mai mult, pe 1 martie, la Moscova, au fost reținuți inclusiv 5 copii și mamele lor, după ce au depus flori la Ambasada Ucrainei, purtând pancarte cu mesajul „Nu războiului”.

Amintim că, tot pe 3 martie, Duma de Stat a Rusiei a aprobat un amendament care prevede până la 15 ani de închisoare pentru răspândirea de falsuri despre acțiunile armatei ruse.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: