Procuratura s-a autosesizat în urma incendiilor de la Giurgiulești
Full Article 2 minutes read

Procuratura s-a autosesizat în urma incendiilor de la Giurgiulești

Procuratura Generală informează că s-a autosesizat cu referire la cauzele producerii incendiilor de la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Instituția susține că obiect al investigațiilor urmează a fi și respectarea normelor tehnice și de securitate a exploatării silozurilor de păstrare a produselor afectate de incendiu.

Amintim că pe 20 ianuarie, pompierii au fost alertați despre un nou incendiu la Portul Giurgiulești.

Ulterior, ministerul Afacerilor Interne (MAI) a declarat că incendiile repetate la silozurile din portul Giurgiulești pun în pericol infrastructura critică de importanță națională și securitatea în zona de frontieră. Astfel, Ministerul va solicita Comisiei Situații Excepționale (CSE) examinarea subiectului dat pentru a lua anumite măsuri.

Un incident similar a avut loc și pe 16 ianuarie 2023.  Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. Atunci au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” informa că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Întreprinderea mai preciza că incendiul s-a produs la silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei „Danube Oil Company” din Portul Giurgiulești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: