Procurorul general a semnat un document privind suspendarea executării pedepse în privința Olgăi Pungă 
Full Article 2 minutes read

Procurorul general a semnat un document privind suspendarea executării pedepse în privința Olgăi Pungă 

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a semnat un document privind suspendarea executării pedepse în privința Olgăi Pungă, fostă angajată a Moldindconbank (MICB) și care a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare, fiind acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari. Informația a fost confirmată pentru NM de către soțul acesteia.

Aceeași sursă ne-a informat că în timpul apropiat instanța de judecată urmează să ia o decizie în privința eliberării Olgăi Pungă.

Amintim că Olga Pungă a fost reținută în ianuarie 2017 și a fost plasată în arest preventiv. În versiunea procurorilor, la indicația lui Veaceslav Platon (el a fost vicepreședinte al consiliului de administrație al MICB), cu o ștampilă falsă, ea a falsificat chitanțele de achitare a taxelor de stat de către bancă, acestea fiind ulterior prezentate în instanțele de judecată care examinau acțiunile MICB împotriva debitorilor. Conform versiunii anchetei, banii rămâneau pe conturile băncii, însă Olga Pungă și alți învinuiți în acest dosar „au obținut astfel posibilitatea reală de a utiliza acești bani” și au prejudiciat statul „în proporții deosebit de mari” – 4 milioane 138 mii 570 de lei.

Pe de altă parte, potrivit afirmațiilor Olgăi Pungă, lucrurile au luat o asemenea întorsătură, deoarece ea a refuzat să depună mărturii împotriva lui Veaceslav Platon.

Menționăm că pe 19 februarie, procurorul general al Republicii Moldova a anunțat că 38 de dosare penale, pretins instrumentate politic, vor fi evaluate de grupuri a câte procurori. În această listă intră și cazul Olgăi Pungă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: