Producătorii vaccinului „Sputnik V” au publicat un raport privind numărul celor imunizați
Full Article 2 minutes read

Producătorii vaccinului „Sputnik V” au publicat un raport privind numărul celor imunizați

Peste 1,5 mln de oameni au fost deja imunizați cu vaccinul „Sputnik V” împotriva coronavirusului, produs în Rusia. Datele au fost publicate de Fondul rusesc de investiții directe, responsabil de verificarea producerii preparatului, scrie portalul Meduza pe 11 ianuarie.

În ajun, producătorii „Sputnik V” au scris pe pagina de Twitter a instituției că Rusia este lider printre statele europene la numărul de persoane imunizate împotriva coronavirusului. Potrivit acestora, până pe 9 ianuarie 2021, au fost imunizați peste 1 mln de ruși. Exact aceleași date au fost publicate pe 6 ianuarie.

Anterior, ministrul rus al Sănătății Mihail Murașko a declarat că până pe 2 ianuarie au fost vaccinați 800 000 de oameni.

Potrivit primarului Moscovei, în capitala Rusiei, au fost vaccinați circa 50 000 de oameni, până la Revelion. În Sankt Petersburg s-au vaccinat 13 mii de locuitori.

***

Primul vaccin rusesc împotriva coornavirusului „Sputnik V” a fost înregistrat pe 11 august. În prezent, potrivit agenției Interfax, autoritățile din peste 50 de state au comandat circa 1,2 miliarde de doze da vaccin.

Datele sondajului „Levada-centru”, care s-a desfășurat în decembrie, arată că 58% dintre ruși nu sunt pregătiți să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul „Sputnik V”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: