Produse expirate, depistate în 92 de spitale, școli, aziluri și magazine
Full Article 2 minutes read

Produse expirate, depistate în 92 de spitale, școli, aziluri și magazine

Produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, marcate sau păstrate neconform – sunt doar câteva dintre abaterile depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unităților de alimentație publică și blocuri alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ general, aziluri, centre de plasament, spitale din țară.

Potrivit ANSA, inspectorii au efectuat, în total, în perioada 22 – 29 iulie, 92 de controale, în urma cărora au fost emise 31 prescripții și întocmite 27 procese verbale cu privire la contravenție.

Astfel, urmare a controalelor inopinate, inspectorii Agenției au depistat și au dispus retragerea din comercializare din cadrul unităților de comerț și alimentație publică a mai multor produse alimentare neconforme. Printre neconformitățile depistate sunt enumerate comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; marcarea neconformă; starea sanitaro-igienică necorespunzătoare; lipsa controlului medical și instruirii igienice a personalului angajat; neasigurarea trasabilității produselor; lipsa indicatoarelor de preț sau lipsa actelor de proveniență, etc.

Agenția anunță că, conform Planului de monitorizare, pentru investigații de laborator, au fost prelevate probe din apă, produse finite și sanitație.

Consumatorii sunt îndemnați ca, în cazul în care depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, să depună o petiție la Agenție. Cetățenii o pot face online, pe adresa de e-mail: [email protected] sau pot telefona la Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544 și telefon fix: 0(22) 26 46 43.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: