Proiect de integrare în câmpul muncii a refugiaților ucraineni, lansat în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Proiect de integrare în câmpul muncii a refugiaților ucraineni, lansat în Republica Moldova

Un proiect axat pe angajarea refugiaților ucraineni în sectorul agricol din Republica Moldova a fost lansat recent la Chișinău de CNFA Moldova în parteneriat cu Agrobiznes.

Proiectul este finanțat de Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA), organizație internațională pentru dezvoltarea agriculturii specializată în elaborarea și implementarea de initiative durabile, bazate pe antreprenoriat.

Scopul proiectului este de a identifica și crea oportunități de angajare pentru refugiații ucraineni și de a contribui în același timp la atenuarea deficitului cronic de forță de muncă din sectorul agricol moldovenesc.

Astfel, CNFA Moldova și Agrobiznes își propun crearea unei platforme ce va face conexiune între fermierii moldoveni și refugiații ucraineni aflați în căutarea unei surse de existență.

În acest scop, Agrobiznes va colecta și plasa pe o hartă interactivă date privind cererea și oferta de muncă existente în sectorul agricol din Republica Moldova.

Platforma va fi disponibilă pentru refugiați, precum și pentru cetățenii moldoveni doritori să activeze în agricultură, inclusiv absolvenții instituțiilor de învățământ cu profil agricol.

Pe platformă vor fi plasate informații privind angajarea la munci sezoniere, dar și oferte de lucru pe termen lung, iar prin aceasta proiectul va contribui la reducerea exodului peste hotare al tinerilor specialiști moldoveni.

Potrivit statisticilor oficiale, de la declanșarea actualului conflict armat din Ucraina, peste 300 de mii de refugiați au trecut granița cu Republica Moldova, iar aproximativ unul din trei a decis să rămână în țara noastră.

Informații adiționale despre platformă puteți găsi accesând canalul de telegram Agrobiznes Jobs sau secțiunea Joburi de pe Agrobiznes.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: