Promo-LEX: Dodon, Voronin și Chirtoacă au utilizat forme intolerante de exprimare
Full Article 2 minutes read

Promo-LEX: Dodon, Voronin și Chirtoacă au utilizat forme intolerante de exprimare

Cel puțin patru candidați ai concurenților electorali din campania pentru alegerile parlamentare au utilizat forme intolerante de exprimare. Este vorba despre Igor Dodon, Vladimir Voronin și Dorin Chirtoacă. Este concluzia Asociației Promo-LEX, care a publicat pe 24 iunie cel de-al patrulea raport al Misiunii de Observare a Alegerilor Parlamentare Anticipate din 11 iulie 2021.

În perioada 8 – 21 iunie 2021, Asociația Promo-LEX a identificat cel puțin 30 de cazuri de discurs de ură și instigare la discriminare în spațiul public, în mass-media și în mediul online din Republica Moldova. În perioada de raportare, cel puțin patru concurenți electorali au utilizat forme intolerante de exprimare: Igor Dodon – 2 cazuri (Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor), Vladimir Voronin – 2 cazuri (Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor) și Dorin Chirtoacă – un caz (Alianța pentru Unirea Românilor).

Din cele 30 de cazuri de mesaje intolerante înregistrate de Promo-LEX, în 12 cazuri au fost vizați cel puțin 6 concurenți electorali: Igor Dodon,  BECS – 4 cazuri, Vladimir Voronin, BECS – 4 cazuri; Igor Grosu, PAS, Marina Tauber, PPȘ, Mark Tkaciuk, PPCC și Vlad Bilețchi, AUR – câte un caz. Alte două cazuri au afectat susținătorii PAS și BECS.

Alte 12 cazuri au vizat persoanele LGBT+, femeile, migranții, romii și alte grupuri sociale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: