Proteste violente în mai multe orașe din Italia, după impunerea noilor restricții în legătură cu pandemia (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Proteste violente în mai multe orașe din Italia, după impunerea noilor restricții în legătură cu pandemia (VIDEO)

Torino, Milano si Napoli au fost în seara zilei de luni, 26 octombrie, scenele unor proteste violente izbucnite după ce autoritățile au impus noi restricții privind încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, în Milano au fost folosite gaze lacrimogene împotriva demonstranților, iar violențe au fost raportate și in Napoli, unde au avut loc proteste mai multe zile. Manifestări au avut loc și în Roma și Palermo, relatează BBC.

x

Demonstrațiile au început la scurt timp după ce guvernul a anunțat închiderea, începând cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a sălilor de sport și cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor rămâne însă deschise. În mai multe regiuni, precum Lombardia și Piedmont, au fost introduse restrictții de mobilitate pe timp de noapte.

Deși prima carantină națională, impusă în primăvara acestui an a fost acceptată pașnic de populație, noile măsuri au fost contestate imediat. Firmele mici se plâng că încă încearcă să își revină după carantină și că alte restricții le-ar putea duce în faliment.

Magazine de lux din centrul orașului Torino, inclusiv unul Gucci, au fost devastate de mulțimea care a ocupat străzile după ce noile reguli au intrat în vigoare. Demonstranții au folosit obiecte pirotehnice și fumigene, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene.

Potrivit datelor portalului Worldometers.info, pe 26 octombrie în Italia au fost depistate 17 012  cazuri noi de infectare și 141 de decese. În total, de la începutul pandemiei, în țară au fost înregistrate aproape 543 de mii de îmbolnăviri și peste 37,3 mii de decese.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: