Protestele anti-mobilizare continuă în Rusia: „Noi nu suntem carne de tun”
Full Article 1 minutes read

Protestele anti-mobilizare continuă în Rusia: „Noi nu suntem carne de tun”

Protestele împotriva războiului din Ucraina și a mobilizării forțate au reluate astăzi, 24 septembrie, în orașele rusești. Participanții la acțiuni sunt reținuți, anunță portalul rusesc Meduza.

Până la publicarea știrii, se știa despre arestări în Irkutsk, Ulan-Ude, Novosibirsk, Tomsk, Chita, Khabarovsk.

Potrivit sursei citate, până la această oră, aproape o sută de persoane au fost reținute, dintre care mai mult de jumătate (59) se aflau la Novosibirsk.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în dimineața zilei de 21 septembrie mobilizare parțială în Rusia. Astfel, potrivit oficialilor ruși, circa 300 de mii de ruși ar urma să fie chemați la arme pentru a lupta în Ucraina. Anunțul lui Putin a stârnit o adevărată panică în rândul cetățenilor Federației Ruse. La doar câteva ore de la anunț, cursele avia către țările europene care le permit accesul au fost epuizate pentru câteva zile înainte, mii de oameni au semnat o petiție prin care au cerut abrogarea legii semnate de Putin, iar alte mii au ieșit în stradă, de unde au protestat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: