(VIDEO) Protestul în susținerea Marinei Tauber continuă în fața Judecătoriei Bălți
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Protestul în susținerea Marinei Tauber continuă în fața Judecătoriei Bălți

Candidata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu avocații, dar și mai mulți simpatizanți au ieșit din nou la protest. Acțiunea are loc pentru a doua zi consecutiv în fața Judecătoriei Bălți. Oamenii cer dreptate concurentului electoral, dar și anularea cererii CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Bălți. Oamenii scandează „Jos Maia Sandu”, „victorie”.

„Este o ilegalitate. Mai mult de 40 % din locuitorii orașului Bălți și-au dat votul pentru Marina Tauber”;

„Vrem să fie o decizie normală a judecătorilor. Oamenii au obosit. Copiii sunt plecați peste hotare ca să aibă cu ce își hrăni familiile. E timpul ca tinerii noștri să se întoarcă acasă”;

„Noi o să fim bucuroși dacă Marina Tauber va fi primarul nostru. Am ieșit să o susținem”, au spus simpatizanții Marinei Tauber, adunați la protest.

Judecătorii s-au retras în deliberări și urmează să ia o decizie dacă va da sau nu curs solicitării CEC de a o exclude pe Tauber din turul doi al alegerilor locale noi din Bălți.

Amintim În dimineața zilei de 4 decembrie, instanța din Bălți a reluat examinarea dosarului de excludere a Marinei Tauber din alegerile locale noi din municipiul Bălți. În ajun, audierile au durat aproximativ 18 ore. La ora 5:00 dimineața, judecătorul Natalia Costaș a dispus suspendarea ședinței și reluarea ședinței la ora 8:00.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Turul doi al alegerilor locale noi se va desfășura pe 5 decembrie. Pentru fotoliul de primar, ar urma să se dueleze Marina Tauber și candidatul independent Nicolai Grigorișin. 
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: