„Provocările sunt mari, așteptările sunt și mai mari”. Mesajul Maiei Sandu pentru noul Guvern
Full Article 3 minutes read

„Provocările sunt mari, așteptările sunt și mai mari”. Mesajul Maiei Sandu pentru noul Guvern

Președinta țării Maia Sandu a felicitat noul Executiv și a dat asigurări că acesta se va bucura de sprijin atât din partea Președinției și a Parlamentului, cât și a partenerilor de dezvoltare. La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a menționat că echipa sa este profesionistă și integră și va munci în beneficiul poporului. Declarațiile au fost făcute în timpul ceremoniei de depunere a jurământului după învestirea noului Guvern.

Maia Sandu a menționat că sute de mii de oameni care au mers la vot și-au dorit un guvern integru și i-a felicitat pe noii miniștri.

„Milioane de oameni sunt cu ochii pe voi. Provocările sunt mari, așteptările sunt și mai mari. Toate cunoștințele, experiența acumulată până acum a fost doar o etapă pregătitoare pentru această misiune importantă. Ceea ce o să reușiți în acest guvern va fi și aprecierea importantă a carierei Dvs profesionale. Eu o să vă sprijin, Parlamentul o să vă sprijine, aveți susținerea partenerilor de dezvoltare, dar este foarte important să aveți sprijinul cetățenilor, să comunicați cu ei și orice decizie pe care o luați să pornească de la nevoia cetățeanului. Vă urez să vă faceți lucrul cu onoare, cu demnitate și cu mult curaj”, a declarat președinta țării, Maia Sandu.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a dat asigurări că echipa sa este formată din profesioniști integri și sunt bine intenționați.

„Vom transforma în realitate viziunea de transformare a țării propusă de doamna președintă în alegerile prezidențiale din 2020 și de Partidul Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare din 2021. Vom munci cu abnegație și fermitate pentru a curăți instituțiile statului de hoți și corupți. Pentru ca să facem instituțiile statului să lucreze pentru interesele cetățenilor și să apere interesul public. Vom munci pentru a crea locuri de muncă, pentru ca investițiile publice să aducă repede rezultate reale pentru cetățeni și ca fiecare să vadă în familia lor, în localitatea lor și în societate transformările profunde pe care le așteptați”, a menționat Gavrilița.

Amintim că Parlamentul a aprobat, pe 6 august, cu voturile a 61 de deputați, componența noului Guvern condus de premierul Natalia Gavrilița.

Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum.

Prim-ministru: Natalia Gavrilița

Vicepremier pentru Reintegrare: Vlad Kulminski

Vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spînu

Vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene: Nicu Popescu

Vicepremier pentru Digitalizare: Iurie Țurcanu

Ministrul Afacerilor Interne: Ana Revenco

Ministru al Sănătății: Ala Nemerenco

Ministru al Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spatari

Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Viorel Gherciu

Ministru al Mediului: Iuliana Cantaragiu

Ministru al Economiei: Sergiu Gaibu

Ministru al Finanțelor: Dumitru Budianschi

Ministrul Justiției: Sergiu Litvinenco

Ministru al Educației și Cercetării: Anatolie Topală

Ministru al Culturii: Sergiu Prodan

Ministru al Apărării: Anatolie Nosatîi

Anterior, în campania electorală desfășurată de PAS, dar și potrivit declarației Nataliei Gavrilița, printre primele inițiative ale noii guvernări va fi majorarea pensiei minime până la 2 mii de lei. Despre prioritățile executivului puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: