PSRM are un nou conducător. Socialiștii s-au întrunit în cadrul celui de-al XVI-lea congres
Full Article 2 minutes read

PSRM are un nou conducător. Socialiștii s-au întrunit în cadrul celui de-al XVI-lea congres

Igor Dodon a preluat, din nou, conducerea Partidului Socialiștilor (PSRM). Decizia a fost luată, unanim, în cadrul celui de-al XVI-lea Congres a al formațiunii, care s-a desfășurat pe 30 decembrie în capitală. Anunțul a fost făcut de către fosta președintă a formațiunii, Zinaida Grecianîi.

„Acum 9 ani, tot în decembrie, am fost numit lider al PSRM, un partid care era la început de cale. Am reușit din 2011, dintr-un partid care nu a avut perspectivă parlamentară, să devină cea mai importantă forță politică din Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a menționat că unul dintre obiectivele pe care și le propune este învingerea în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, care se vor desfășura „la sigur” în 2021.

Întrebat de jurnaliști dacă va susține candidatul propus de către Partidul „ȘOR” la funcția de premier al țării, Igor Dodon a răspuns că este prerogativa președintelui țării să înainteze un candidat.

„Fracțiunea PSRM nu merge la crearea unor coaliții parlamentare în cadrul acestei componențe legislative”, a precizat politicianul.

Știrea se actualizează.

***

Amintim că, după încheierea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, membrii PSRM i-au propus lui Igor Dodon să preia, din nou,  conducerea formațiunii. Pe 23 decembrie, acesta a anunțat că a acceptat.

Acum câteva zile, conducerea PSRM și Igor Dodon au efectuat o vizită la Moscova. Potrivit unui comunicat al legislativului, din delegația Republicii Moldova au făcut partea speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi, vicepreședintele legislativului Vlad Bătrîncea, deputații socialiști Corneliu Furculiță și Bogdan Țîrdea, precum și secretarul general Adrian Albu. În afară de deputați, la Moscova, au mers și Igor Dodon, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și primarul capitalei Ion Ceban.

Socialiștii s-au întâlnit nu doar cu președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, dar și cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak.

Potrivit informațiilor furnizate de două surse ale NM, independente una de cealaltă, vizita la Moscova a fost organizată pentru ca partenerii ruși ai socialiștilor să precizeze pe cine ar vrea să vadă la conducerea PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: