„PSRM și Partidul ȘOR pregătesc un atac dur la adresa suveranității țării”. PDM nu va susține proiectele socialiștilor
Full Article 2 minutes read

„PSRM și Partidul ȘOR pregătesc un atac dur la adresa suveranității țării”. PDM nu va susține proiectele socialiștilor

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriile puse la cale de unii actori politici. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii, Pavel Filip, în cadrul unui briefing din 3 decembrie, cu puțin timp înainte de începerii ședinței parlamentului, dar și a protestului anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. De asemenea, PDM nu va vota proiectul privind politica bugetar-fiscală în forma propusă astăzi de guvern.

Liderul PDM a menționat că, în cadrul scrutinului prezidențial, oamenii au votat nu doar pentru un nou președinte, dar și pentru schimbări în ceea ce privește guvernarea.

„PDM consideră că inițiativa socialiștilor de a scoate SIS-ul de sub controlul președintelui ales este cel puțin una copilărească. Ca un copil care a pierdut jocul și vrea să plece, dar își ia și jucăriile cu sine. Legea e lege pentru toți și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interesele personale. Am văzut apelul președintelui ales. Partidul Democrat din Moldova se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și vor altfel de politică”, a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a îndemnat socialiștii să învețe din greșelile „altora” și să nu le repete: „Nu călcați pe aceleași greble pe care au călcat și alții anterior, în încercarea de a se menține la putere cu orice preț. Facem apel către fracțiunea socialiștilor să retragă acest proiect din procedura parlamentară”, a precizat Filip.

De asemenea, președintele PDM a declarat că cele trei proiecte de legi, privind statutul limbii ruse, propaganda rusească și prescripțiile medicale în rusă sunt doar „o fumigenă disperată cu care guvernarea încearcă să distragă atenția de la lipsa paturilor din spitale, lipsa medicilor și numărul enorm de infectări”.

Totodată, Filip a anunțat că PDM nu va susține proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală în forma actuală propusă de gugvern.

„Socialiștii și noii lor parteneri, Partidul „ȘOR” pregătesc un atac dur la adresa suveranității țării și acoperirea schemelor ascunse în politica bugetar-fiscală. PDM consideră bătaie de joc graba cu care guvernarea încearcă să aprobe aceste documente și crede că acestea trebuie consultate pe larg cu societatea, mai ales că acestea conțin elemente foarte dubioase”, a precizat Filip.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: