PSRM acuză PAS că a preluat prin abuz conducerea raionului Cahul. Reacția partidului de guvernare
Full Article 2 minutes read

PSRM acuză PAS că a preluat prin abuz conducerea raionului Cahul. Reacția partidului de guvernare

Socialiștii afirmă că vor utiliza toate instrumentele democratice pentru restabilirea în funcție a fostului președinte al raionului Cahul, Marcel Cenușă, demis pe 16 mai de Consiliul raional. Într-un comunicat de presă, PSRM califică aceste acțiuni drept abuzuri și acuză puterea centrală de implicare în treburile administrației publice locale. Contactați de NM, reprezentanții PAS au respins toate acuzațiile.

Am avertizat de la bun început că, tot circul cu mascați și inventarea dosarului penal pe numele președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, are un singur scop, ca PAS să preia, prin abuz, conducerea raionului (…). Avem informații că s-au făcut multe presiuni, s-a recurs la șantaj în raport cu mai mulți consilieri neafiliați, pentru a susține această schimbare abuzivă”, afirmă socialiștii.

Pe de altă parte, PAS a declarat pentru NM că respinge categoric orice acuzație de imixtiune în procesul de justiție.

Mai mult, cerem ca organele de drept să-și facă treaba. Fostele guvernări au îngropat sistemul de justiție și l-au supus propriilor interese. Suntem în proces de reformare a justiției, ca instituțiile de drept să înceapă a lucra în interesul cetățenilor”, a comunicat Adriana Vlas, responsabila PAS de relații cu presa

Amintim că pe 16 aprilie, președintele raionului Cahul Marcel Cenușa a fost demis din funcție și înlocuit cu Nicolae Dunas, care a ajuns consilier raional pe listele PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: