AUR a organizat un flashmob la MAI. Manifestația a fost întreruptă de o altă demonstrantă (LIVE)
Full Article 2 minutes read

AUR a organizat un flashmob la MAI. Manifestația a fost întreruptă de o altă demonstrantă (LIVE)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat în dimineața de 14 iunie un protest în fața Ministerului de Interne (MAI). Aceștia susțin că formațiunea este supusă intimidărilor. Liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi a depus o interprelare adresată ministrului de Interne Pavel Voicu, prin care solicită o audiență urgentă. 

UPDATE (09:50) Manifestația AUR Moldova a fost întreruptă de manifestanta Maria Olari, care a acuzat formațiunea de corupție și interese ascunse. Între aceasta și Vlad Bilețchi au avut loc mai multe disensiuni în trecut.

În fața instituției, polițiștii au format un cordon. La manifestație au participat circa 10 persoane, inclusiv liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi. Demonstranții au adus pancarte cu mesaje precum: „Nu ne intimidați cu clovnii Șor și Cavcaliuc”, „R. Moldova – stat polițienesc”.

Reprezentanții formațiunii susțin că AUR este supus intimidărilor, sancțiunilor nejustificate și actelor de vandalism.

„Este evident că poliția a fost folosită pe post de bâtă politică, de intimidare. Considerăm că aceste acțiuni fac parte dintr-un plan amplu (…) Domnul Voicu știe foarte bine cine dă indicațiile și când se dau, în special împotriva AUR. Mai puțin pentru Șor, Platon și alții care încalcă vădit legea”, a declarat Bilețchi.

Vlad Bilețchi a depus o interpelare în adresa ministrului de Interne și a solicitat o audiență, urgentă, pe motiv că AUR nu este lăsat să desfășoare campania electorală conform legii.

 

***

Acum câteva zile, un autocar cu care se deplasau membrii AUR a fost vandalizat de către un individ în stare de ebrietate. Potrivit liderilor formațiunii, vandalizarea ar fi fost făcută la comanda blocului PCRM-PSRM. Pe de altă parte, poliția susține că individul nu aparține niciunui partid politic.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: