captură foto

AUR a organizat un flashmob la MAI. Manifestația a fost întreruptă de o altă demonstrantă (LIVE)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat în dimineața de 14 iunie un protest în fața Ministerului de Interne (MAI). Aceștia susțin că formațiunea este supusă intimidărilor. Liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi a depus o interprelare adresată ministrului de Interne Pavel Voicu, prin care solicită o audiență urgentă. 

UPDATE (09:50) Manifestația AUR Moldova a fost întreruptă de manifestanta Maria Olari, care a acuzat formațiunea de corupție și interese ascunse. Între aceasta și Vlad Bilețchi au avut loc mai multe disensiuni în trecut.

În fața instituției, polițiștii au format un cordon. La manifestație au participat circa 10 persoane, inclusiv liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi. Demonstranții au adus pancarte cu mesaje precum: „Nu ne intimidați cu clovnii Șor și Cavcaliuc”, „R. Moldova – stat polițienesc”.

Reprezentanții formațiunii susțin că AUR este supus intimidărilor, sancțiunilor nejustificate și actelor de vandalism.

„Este evident că poliția a fost folosită pe post de bâtă politică, de intimidare. Considerăm că aceste acțiuni fac parte dintr-un plan amplu (…) Domnul Voicu știe foarte bine cine dă indicațiile și când se dau, în special împotriva AUR. Mai puțin pentru Șor, Platon și alții care încalcă vădit legea”, a declarat Bilețchi.

Vlad Bilețchi a depus o interpelare în adresa ministrului de Interne și a solicitat o audiență, urgentă, pe motiv că AUR nu este lăsat să desfășoare campania electorală conform legii.

 

***

Acum câteva zile, un autocar cu care se deplasau membrii AUR a fost vandalizat de către un individ în stare de ebrietate. Potrivit liderilor formațiunii, vandalizarea ar fi fost făcută la comanda blocului PCRM-PSRM. Pe de altă parte, poliția susține că individul nu aparține niciunui partid politic.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

30 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei. Popșoi: „A fost un pilon esențial al progresului nostru” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a transmis pe 13 iulie un mesaj cu ocazia împlinirii a trei decenii de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Diplomatul a menționat că Consiliul Europei a fost un „pilon esențial” al progresului Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că parteneriatul din acestea va continua să fie unul solid.

Pe 13 iulie 1995, Republica Moldova făcea un pas esențial pe calea democrației, a statului de drept, a respectului pentru drepturile omului, integrându-se într-o familie de valori care ne-a inspirat și sprijinit constant în procesul de consolidare instituțională și transformare democratică. Trei decenii mai târziu, putem spune cu certitudine că parteneriatul cu Consiliul Europei a fost un pilon esențial al progresului nostru. Grație cooperării strânse și susținute, am reușit să avansăm reforme importante în justiție, combaterea corupției, protecția drepturilor omului, libertatea presei și guvernarea democratică. (…) Privim înainte cu încredere, convinși că acest parteneriat va continua să fie solid, constructiv și orientat spre viitorul european al țării noastre”, a transmis ministrul de Externe.

De asemenea, Mihai Popșoi a mulțumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Consiliului Europei pentru solidaritate, expertiză și sprijin „constant” acordat în acești 30 de ani.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a fost creată la 5 mai 1949. Consiliul Europei reunește 46 de state membre și o serie de state cu statut de observator (SUA, Mexic, Israel, Canada, Vatican, Japonia).

Acesta are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

Republica Moldova a deținut pentru prima dată președinția Comitetului de Miniștri în perioada mai-noiembrie 2003. Atunci țara noastră a devenit prima țară din spațiul CSI care a deținut această poziție. O a doua președinție este programată pentru noiembrie 2025 – mai 2026.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: