„Rachetele Kalibr nu se vor termina niciodată”. Imaginea publicată de Ministerul rus al Apărării în timp ce Ucraina era bombardată
Full Article 2 minutes read

„Rachetele Kalibr nu se vor termina niciodată”. Imaginea publicată de Ministerul rus al Apărării în timp ce Ucraina era bombardată

„Kalibr nu se vor termina niciodată” – o imagine cu acest text a fost publicat de Ministerul rus al Apărării în timp ce Ucraina era bombardată, în dimineața de 29 decembrie, notează BBC.

Imaginea a fost publicată pe canalul oficial de Telegram al Ministerului rus al Apărării, în timp ce asupra Ucrainei erau lansate circa 120 de rachete.

„Kalibr” sunt rachete lansate vertical de pe nave de război sau submarine. Acestea au o rază de 1.500-2.500 de kilometri, distanță de la care pot lovi Kievul din Marea Neagră. Pentru prima oară, acestea au fost demonstrate în 1993. De la începutul războiului declanșat în Ucraina, sunt utilizate pe larg de armata rusă.

Potrivit Institutului pentru studierea războiului, Rusia poate produce până la 100 de rachete pe an. Pentru „Kalibr” este nevoie de materie primă care intră în categoria celor vizate de sancțiuni – inclusiv microcipuri.

Ucraina a fost ținta a circa 120 de rachete pe 29 decembrie. La Kiev, au fost rănite 3 persoane, inclusiv o fată de 14 ani. Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a condamnat atacul Rusiei.

În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina. Azi dimineață, forțele armatei ruse au lansat o nouă serie de atacuri cu rachete asupra Ucrainei – peste 100 de rachete, conform primelor estimări. S-au produs explozii în zonele rezidențiale din Kyiv, Harkiv, Lviv și alte orașe, fiind distruse clădiri și automobilele parcate în preajmă. Atacurile continuă și în aceste momente, punând în pericol viața oamenilor din localitățile țării vecine”, a comentat Maia Sandu.

Șefa statului a calificat aceste acțiuni drept inadmisibile: „Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: