„Rasismul nu poate fi tolerat”. Ambasadorul UE la Chișinău, despre declarațiile recente ale lui Voronin
Full Article 2 minutes read

„Rasismul nu poate fi tolerat”. Ambasadorul UE la Chișinău, despre declarațiile recente ale lui Voronin

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a comentat declarațiile recente ale lui Vladimir Voronin. Mai exact, liderul comuniștilor a spus că odată cu venirea NATO, în Republica Moldova se vor naște „copii cu pielea închisă la culoare”. 

„Rasismul nu poate fi acceptat în niciun mod și nu poți fi tolerant față de rasism”, a spus Peter Michalko în cadrul unui interviu acordat NM.

De asemenea, șeful Delegației UE a spus că discursul de ură utilizat de unii politicieni în timpul campaniei electorale trebuie pedepsit în mod corespunzător.

„Dacă acest lucru este spus în timpul campaniei electorale, atunci este o încălcare gravă a principiilor alegerilor, în cadrul cărora trebuie să fie respectate inclusiv drepturile omului. Acest lucru arată cât de important este ca discursul de ură utilizat de unii politicieni să fie pedepsit în mod corespunzător”, a spus Peter Michalko.

Ambasadorul UE a precizat că „în istoria omenirii au fost evenimente, care au început de la cuvinte, dar au dus la consecințe tragice”.

Amintim că, pe 17 mai, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova (AUR), Vlad Bilețchi, a depus o plângere la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității în legătură cu declarațiile lui Vladimir Voronin. Mai exact, Voronin a spus că odată cu venirea NATO, în Republica Moldova se vor naște „copii cu pielea închisă la culoare”.

Ulterior, Vladimir Voronin a spus că declarația în legătură cu care a fost sesizat Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității nu poate fi calificată drept „xenofobie”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: