Voronin, despre plângerea AUR: „Ăștia care se numesc „золотые ребята” nu înțeleg ce înseamnă xenofobie” (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Voronin, despre plângerea AUR: „Ăștia care se numesc „золотые ребята” nu înțeleg ce înseamnă xenofobie” (VIDEO)

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin susține că declarația în legătură cu care a fost sesizat Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității nu poate fi calificată drept „xenofobie”. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 18 martie a emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.

„M-au dat în judecată ăștia care se numesc „золотые ребята” (rus. „băieți de aur”) AUR, ei nu înțeleg ce înseamnă xenofobie. Noi înțelegem. Să îi dea în judecată pe cei din America care se ocupă cu astfel de probleme”, a menționat Voronin.

Comunistul a precizat că nu s-a referit la „fetele sau femeile din Moldova”, ci anume la „intențiile de a aduce NATO aici”.

Amintim că, pe 17 mai, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova (AUR), Vlad Bilețchi, a depus o plângere la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității în legătură cu declarațiile lui Vladimir Voronin. Mai exact, Voronin a spus că odată cu venirea NATO, în Republica Moldova se vor naște „copii cu pielea închisă la culoare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: