NBC News

„Răspunsul este NU!” Reacția Casei Albe, după ce un reporter a întrebat dacă Biden suferă de Alzheimer

Casa Albă respinge orice suspiciune precum că Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden suferă de Alzheimer. Răspunsul este: ”NU”, a răspuns oficialul Casei Albe, în cadrul briefingului  de presă din 2 iulie, la întrebarea unui reporter, notează The Independent.

Întrebată de un reporter dacă deține vreo informație despre o eventuală afecțiune a președintelui Biden, secretarul Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a negat vehement orice suspiciune. Întrebarea a fost adresată în contextul dezbaterii televizate de săptămâna trecută, dintre Joe Biden și contracandidatul său, fostul președinte SUA, Donald Trump, care a fost discutată intens în presa americană, dar și cea internațională. 

Am să vă adresez o întrebare delicată ce poate nu o să vă placă dvs și nici președintelui Biden, dacă ne urmărește, dar poporul american trebuie să știe după ce vedem tot mai multe răspunsuri lipsite de sens ale președintelui. Ne întrebăm dacă este necesară o evaluare medicală în acest context? Președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, suferă de Alzheimer sau altă formă de demență ? Dacă nu cunoașteți, de ce tocmai dvs nu dețineți aceste informații?”, a întrebat jurnalistul american.

 „Răspunsul este NU!”,  a răspuns Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe.

Mai mult, reprezentata Casei Albe a menționat că speră ca această întrebare să-i fie adresată și echipei lui Donald Trump. 

Amintim că, acum câteva zile, președintele SUA, Joe Biden, a avut o dezbatere televizată cu fostul președinte american, Donald Trump. Ambii politicieni își doresc nou mandat la Casa Albă. Dezbaterile au fost urmărite în întreaga lumea. În urma dezbaterilor, Consiliul editorial al renumitului ziar american The New York Times a cerut Partidului Democrat să desemneze un nou candidat la alegerile pentru funcția de președinte SUA, în locul actualului șef al statului Joe Biden.




Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova va putea exporta mai multă energie regenerabilă în UE. Ministru: „Producătorii vor obține profituri suplimentare”

Capacitatea maximă de export a energiei electrice din Ucraina și Moldova către țările UE a fost majorată la 900 MW. Despre aceasta a anunțat Ministerul Energiei. Potrivit sursei citate, din această capacitate, Republicii Moldova îi revin 15% sau 135 MW.

„Creșterea capacității maxime de export de la 650 la 900 MW va facilita echilibrul sistemului energetic și va permite producătorilor de energie electrică din surse regenerabile din Moldova să exporte mai mult și să obțină profituri suplimentare”, se menționează într-un comunicat al Ministerului.

 La sfârșitul lunii mai 2025, capacitatea totală instalată a centralelor electrice din surse de energie regenerabilă (SER) a ajuns la 689,17 MW, cu peste 109 MW instalate în doar 5 luni.

Limita anterioară pentru capacitatea maximă de export de energie electrică din Ucraina și Moldova către țările Uniunii Europene a fost de 650 MW. Aceasta a fost în vigoare din 1 mai.

Începând cu martie 2025, Operatorii de Sisteme de Transport (TSO) din Europa Continentală reevaluează lunar capacitatea comercială între UE, Republica Moldova și Ucraina și o adaptează la necesitățile și condițiile sistemului.

Menționăm că din 1 ianuarie 2025 este aplicat un mecanism care permite achiziționarea prioritară a energiei regenerabilă din piață de către „Energocom”, pentru acoperirea deficitului, dar care permite și exportul de energie regenerabilă atunci când consumul intern este acoperit.

În prezent, R. Moldova își asigură necesitățile din energia regenerabilă produsă în țară. Pe 29 iunie 2025, Moldova a atins un nou record național în sectorul energetic, cu o pondere de 48% din consumul total de energie electrică acoperit din surse regenerabile interne — fotovoltaice, eoliene și hidro. În anumite intervale orare, aceste surse au generat chiar și peste 82% din energia consumată la nivel național.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: