Reacția AUR, după ce CSJ a dispus reexaminarea sesizării privind excluderea formațiunii din cursa electorală
Full Article 2 minutes read

Reacția AUR, după ce CSJ a dispus reexaminarea sesizării privind excluderea formațiunii din cursa electorală

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a venit cu o reacție, după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis că magistrații Curții de Apel trebuie să reexamineze sesizarea depusă de Congresul Civic, privind excluderea din cursa electorală a formațiunii AUR. Partidul AUR susține că „nu se lasă intimidat și își va continua activitatea politică”.

„Știm cu toții că această contestație nu are ca beneficiar un partid inexistent în spațiul public ci interesele unor partide mari, care vizează să obțină puterea politică și să o folosească împotriva moldovenilor, în beneficiul doar al lor. Unele din aceste partide se declară pro-europene, că de la cele pro-ruse nu avem așteptări”, se arată într-un comunicat emis de AUR.

De asemenea, AUR notează că „a depus documentația necesară validării în conformitate cu prevederile legale, așa cum și celelalte partide au făcut”.

Formațiunea precizează că „AUR nu este un bloc politic”, dar un partid politic.

***

Pe 7 iunie, Congresul Civic a solicitat excluderea AUR din cursa electorală. Printre motivele invocate se numără faptul că, în lista candidaților propuși la funcția de deputat, figurează doi lideri ai altor partide – ceea ce înseamnă că AUR ar fi trebuit să depună documentele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală în calitate de bloc electoral (pentru blocurile electorale, pragul de accedere în parlament este mai înalt). De asemenea, Congresul Civic susține că AUR ar fi susținut, pe ascuns, de către Partidul Socialiștilor.

Amintim că, pe 8 iunie, Curtea de Apel a respins solicitarea privind eliminarea din cursa electorală a AUR. În decizia Curții se arată că „Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă, candidaţii de la poziţiile nr. 3 şi 4 din lista partidului înregistrat prin hotărârea contestată, la care se referă reclamantul, au prezentat acte doveditoare care confirmă încetarea calităţii de membru al unui alt partid şi aderarea acestora la Partidului Politic Alianţa pentru Unirea Românilor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: