Reacția Kremlinului la declarația lui Zelenski despre „planul Rusiei pentru Moldova”
Full Article 2 minutes read

Reacția Kremlinului la declarația lui Zelenski despre „planul Rusiei pentru Moldova”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu cunoaște despre interceptarea de care a anunțat liderul de la Kiev. Acesta a îndemnat jurnaliștii să se adreseze la Vladimir Zelenski despre „planul Rusiei pentru Moldova” .

Kremlinul nu știe ce ar fi interceptat „planul de destabilizare” a situației din Moldova, despre care vorbea Vladimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Trebuie să vă adresați către domnul Zelenski, noi nu știm despre ce e vorba”, le-a spus Peskov jurnaliștilor.

***

Amintim că, în cadrul discursului său din plenul Consiliului European, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova. 

Recent, am vorbit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o despre ceea că forțele noastre au reușit să intercepteze planul detaliat rusesc pentru destabilizarea situației politice din Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și în urma căror acțiuni urmează să rupă Moldova, ordinea democratică a acestei țări și să stabilească controlul asupra acesteia”, a declarat Vladimir Zelenski.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) „confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni”. Prin urmare, reprezentanții Serviciului menționează că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu asigură că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: