Reacția lui Litvinenco la decizia în favoarea lui Clima: Acrobații juridice, când lumea e ocupată înainte de Revelion
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Litvinenco la decizia în favoarea lui Clima: Acrobații juridice, când lumea e ocupată înainte de Revelion

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a comentat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, prin care magistratul Vladislav Clima este repus în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Oficialul a remarcat că hotărârea a fost publicată în ultima zi a anului, când oamenii sunt preocupați de pregătirile în contextul sărbătoririi Revelionului.

„Clanurile mafiote din domeniul justiției se fac a nu înţelege un lucru elementar: timpul lor a expirat, iar modul în care banul şi traficul de influenţă făceau dreptate a trecut. Lucrurile sunt ireversibile. Evident, se mai încearcă diverse acrobații juridice, inclusiv înainte de Revelion, când lumea este ocupată cu alte lucruri. Dar totul va fi în zadar, fiindcă cetățenii Republicii Moldova vor eliminarea clanurilor corupte şi un sistem de justiție unde în prim-plan este pus interesul public. Iar noi vom îndeplini ceea ce am promis oamenilor. Pentru că aşa este corect”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 31 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat decretul emis de președinta țării Maia Sandu, iar magistratul Vladislav Clima a fost repus în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Hotărârea poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării. Contactați de NM, reprezentanții Președinției au anunțat că vor contesta hotărârea.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: