Reacția Serviciului de Securitate al Ucrainei cu privire la răpirea judecătorului Nicolae Ceaus
Full Article 2 minutes read

Reacția Serviciului de Securitate al Ucrainei cu privire la răpirea judecătorului Nicolae Ceaus

Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit cu o reacție la subiectul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că „SBU nu comentează evenimentele care au avut loc pe teritoriul altor state”, informează portalul Ukrinform.

Totodată, acesta a spus că „nu există proceduri penale împotriva domnului Ceaus în cadrul Serviciului de Investigații Criminale”.

Amintim că reprezentanții SIS au venit pe 5 aprilie cu o declarație publică, în cadrul căreia au negat vehement faptul că ar fi știut despre faptul că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus urma să fie răpit. Contactată de NM, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a șefei statului a declarat că Maia Sandu și-a expus poziția cu privire la acest subiect în în dimineața zilei. Șefa statului a calificat situația drept „inadmisibilă” și a solicitat acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații și Securitate.

***

Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Nicolae Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Potrivit poliției, bărbatul de 54 de ani din curtea blocului în care locuia.

Într-un briefing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția a reținut un suspect și deține probe care demonstrează implicarea unor cetățeni străini în răpirea magistratului ucrainean. Aceștia ar fi părăsit deja Republica Moldova. Voicu și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: