Recean, după întrevederea cu Orban: „Mă bucur că Ungaria susține eforturile de a construi Europa la noi acasă”
Full Article 2 minutes read

Recean, după întrevederea cu Orban: „Mă bucur că Ungaria susține eforturile de a construi Europa la noi acasă”

Posibilitățile de atragere a noi investiții în Republica Moldova, consolidarea colaborării în domeniile prioritare și implementarea reformelor care asigură bunăstarea cetățenilor au fost discutate de către prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu omologul său maghiar, Viktor Orbán, la Budapesta. În cadrul discuțiilor, șeful Guvernului ungar a anunțat despre reluarea cursei Chișinău – Budapesta, până la sfârșitul lunii martie a anului curent, anunță Executivul.

„Am salutat faptul că, în pofida contextului internațional din ultimii 2 ani, schimburile comerciale au depășit 200 de milioane de euro. Există un potențial bun de dezvoltare pe IT, electronică, energie, agricultură, farmaceutică și finanțe”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit Guvernului, oficialii au discutat și despre proiectele mari de infrastructură și energetică regionale, care oferă perspective importante de dezvoltare economică pentru țările noastre, precum Inițiativa celor Trei Mări și coridorul de transport al gazelor Grecia – Bulgaria – România – Ungaria.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că obiectivul țării noastre este integrarea europeană și că Guvernul mizează în continuare pe sprijinul președinției maghiare a Consiliului European care va începe la 1 iulie.

„Mă bucur să știu că Ungaria susține eforturile noastre de a construi Europa la noi acasă”, a afirmat șeful Cabinetului de miniștri.

În perioada 26-27 ianuarie, șeful Executivului de la Chișinău se află într-o vizită de lucru în Ungaria, la invitația premierului maghiar, Viktor Orbán. În cursul zile de astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a fost primit de președinta Ungariei, Katalin Novák, la castelul medieval Almasy din Gyula. Principalele subiecte discutate de cei doi oficiali au vizat relațiile bilaterale moldo-ungare, dar și războiul declanșat de Federația Rusă în țara vecină, Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: