Recomandările AAC pentru călătorii din Moldova care s-au ales cu zboruri anulate, în contextul pandemiei
Full Article 2 minutes read

Recomandările AAC pentru călătorii din Moldova care s-au ales cu zboruri anulate, în contextul pandemiei

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova încurajează călătorii să accepte, în locul rambursării banilor pentru zborul anulat, vouchere pe care să le folosească pentru alte zboruri. Iar operatorii aerieni sunt încurajați să demonstreze o flexibilitate în prestarea serviciilor de călătorie, se arată într-o circulară emisă de AAC.

x

Operatorii aerieni sunt îndemnați să schimbe datele de zbor fără aplicarea penalităților sau emiterea voucherelor în cazul refuzului îmbarcării pasagerilor la zborurile către țările unde sunt impuse restricții de călătorie pentru cetățenii moldoveni.

Potrivit AAC,  voucherele vor permite pasagerilor să călătorească pe aceeași rută și în aceleași condiții de serviciu, astfel cum sunt detaliate în rezervarea inițială. Transportatorii vor trebui să ramburseze automat consumatorului suma voucherului respectiv, în termen de cel mult 14 zile de la încheierea perioadei de valabilitate, dacă voucherul nu a fost folosit. Acest lucru se aplică și rambursării sumei rămase din voucherul respectiv, în cazul în care voucherul a fost deja folosit parțial.

În cazul unei anulări de către transportator, pasagerii pot alege, în urma ofertei, între rambursare și redirecționare. Rambursarea integrală a costului biletelor trebuie efectuată în termen de șapte zile de la cererea pasagerului.

Precizăm că, în contextul pandemiei de COVID-19, mai multe țări au impus restricții pentru intrarea pe teritoriul lor a persoanelor din țările în care se înregistrează un număr mare de infectări cu COVID-19.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: