Facebook/Andrei Nastase

Recursul lui Năstase privind cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, admis de CSJ

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat încheierea Curții de Apel Chişinău din 2 octombrie adoptată la cererea de chemare în judecată înaintată de Andrei Năstase, împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC). De asemenea, a fost admis recursul depus de liderul Platofrmei DA, privind cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Menționăm că Andrei Năstase a depus cerere de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, solicitând anularea parţială a hotărârii Comisiei Electorale Centrale ca fiind ilegală în partea stabilirii numărului total de 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

Prin încheierea din 02 octombrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, a fost declarată inadmisibilă acțiunea înaintată de către Andrei Năstase, din motivul nerespectării procedurii prealabile. Peste o zi, Năstase, a depus recurs împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, solicitând admiterea recursului și casarea încheierii contestate.

CSJ  a admis recursul, ceea ce semnifică anularea parțială a actului administrativ, constatarea încălcărilor și obligarea modificării actului administrativ și a restituit cauza la Curtea de Apel Chișinău, pentru rejudecare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: