Referendum: În Elveția ar putea fi interzise hainele și accesoriile care acoperă fața
Full Article 2 minutes read

Referendum: În Elveția ar putea fi interzise hainele și accesoriile care acoperă fața

În Elveția se desfășoară un referendum privind interzicerea hainelor și accesoriilor care acoperă în întregime fața. Dacă majoritatea participanților se va pronunța în favoarea inițiativei, Constituția țării va fi modificată. Inițiativa a provocat dezbateri intense și discuții privind lupta cu islamul politic, scrie Deutsche Welle pe 7 martie.

Este vorba despre interzicerea portului femeilor musulmane – niqab și burka, dar și a cagulelor, pe care le poartă, uneori, microbiștii.

Inițiativa a provocat critici și dezbateri aprinse. Unii politicieni consideră că interzicerea niqabului este următorul pas logic în lupta cu islamul politic radical. Potrivit acestora, modificarea Constituției va oferi o libertate mai mare femeilor.

În același timp, majoritatea deputaților, dar și guvernul elvețian, consideră că interdicția veșmintelor care ascund fața nu va oferi protecție împotriva extremismului și a terorismului și că există alte instrumente, mai efective, pentru comabaterea acestui fenomen.

Care este situația în alte țări?

Din octombrie 2017, în Austria a intrat în vigoare interdicția privind portul în locurile publice a hainelor care ascund fața.

Din 31 mai 2018 în Danemarca este interzisă paranjaua.

Din 16 mai 2019 în Austria a fost interzis hijabul în clasele primare.

Din 1 august 2019 în Regatul Țărilor de Jos a fost interzis portul accesoriilor vestimentare care ascund fața.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: