Referendumul privind aderarea la UE: Maia Sandu a dat start consultărilor. La masa de discuții – jurnaliștii și formatorii de opinie
Full Article 1 minutes read

Referendumul privind aderarea la UE: Maia Sandu a dat start consultărilor. La masa de discuții – jurnaliștii și formatorii de opinie

Președinta Maia Sandu a început joi, 25 ianuarie, consultările cu privire la organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE). La masa de discuții au fost invitați un grup de jurnaliști, experți din societatea civilă și formatori de opinie, anunță Președinția.

Instituția prezidențială anunță că întrevederea a fost prima dintr-o serie de consultări care urmează să aibă loc în perioada următoare și care vor reuni reprezentanți din comunitățile locale, mediul privat, societatea civilă, formatori de opinie, jurnaliști, oameni din diverse ramuri ale economiei și vieții socio-culturale, precum și partide politice.

***

Amintim că președinta Maia Sandu a solicită desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a cerut Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului, pe 24 decembrie.

În aceeași zi, la trei ani de mandat, șefa statului a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024. Maia Sandu a menționat că dacă va obține un nou mandat de președinte, va continua calea Republicii Moldova spre integrarea în UE. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: