„Regretăm prejudiciul de imagine”. Cum explică ANP obiectele interzise găsite asupra deținuților Penitenciarului din Cricova
Full Article 2 minutes read

„Regretăm prejudiciul de imagine”. Cum explică ANP obiectele interzise găsite asupra deținuților Penitenciarului din Cricova

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție în contextul perchezițiilor desfășurate pe 24 februarie 2021, la Penitenciarul nr.15-Cricova. Într-un comunicat de presă publicat pe 25 februarie, reprezentanții instituției argumentează  că obiectele intrzise care au fost găsite asupra deținuților au ajuns acolo inclusiv din cauza numărului redus de angajați ai penitenciarului.

Reprezentanții ANP au ținut să sublinieze că, în timpul perchezițiilor, nu au fost înregistrate incidente. Cât despre obiectele găsite asupra deținuților, aceștia susțin că edificiile de pază ar fi vulnerabile.

„Cu referire la obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate în urma perchezițiilor din instituția penitenciară, menționăm că din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați, a factorului uman există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode. În acest sens informăm că, ANP desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigaţii, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise”, se arată în comunicat.

Potrivit ANP, anul trecut, în Penitenciarul nr.15-Cricova, au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise.

ANP regretă prejudiciul de imagine și nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare”, se mai arată în declarație.

***

Amintim că, în urma perchezițiilor efectuate în ajun în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, oamenii legii au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise: alcool, jocuri de noroc, dispozitive de comunicare și stocare a informației, telefoane mobile, peste 100 de cuțite confecționate artizanal, zeci de seringi care conțin substanțe lichide necunoscute, precum și zeci de pachețele cu substanțe solide (praf).

Totodată, șeful instituției Victor Munteanu a fost reținut pentru 72 de ore, iar 13 deținuți au fost transferați în alte instituții de detenție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: