Renumita bloggeriță din Rusia Anastasia Ivleeva, amendată pentru „discreditarea” armatei din cauza unei postări anti-război
Full Article 3 minutes read

Renumita bloggeriță din Rusia Anastasia Ivleeva, amendată pentru „discreditarea” armatei din cauza unei postări anti-război

Renumita bloggeriță din Rusia Anastasia Ivleeva a fost amendată cu 50 000 de ruble (505 euro) pentru „discreditarea” armatei ruse, după ce, în martie 2022, a postat un mesaj în care a cerut încetarea invaziei din Ucraina. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Tverskoy din Moscova, pe 25 aprilie.

Anastasia Ivleeva nu a venit la ședința de judecată, interesele sale fiind reprezentate de avocatul său Kaloy Akhilgov. Apărarea a cerut clasarea cauzei, insistând asupra faptului că termenul de tragere la răspundere administrativă a expirat. Ivleeva nu și-a recunoscut vina.

Cu toate acestea, instanța de judecată a dispus amendarea bloggeriței cu 50 000 de ruble.

Despre faptul că pe numele Anastasiei Ivleeva a fost întocmit un protocol administrativ privind „discreditarea armatei” a devenit cunoscut pe 16 aprilie. Motivul protocolului a fost o postare pe pagina de Instagram a Anastasiei Ivleeva, din 1 martie 2022, la scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina. Postarea respectivă a constat într-un desen cu un porumbel al păcii și un mesaj în care se făcea apel la autoritățile ruse să negocieze pentru a pune capăt conflictului militar. „Vă îndemn să negociați, vă îndemn să ajungeți la compromisuri care vor opri pierderea de vieți omenești. Vă îndemn să vă opriți. Spun acest lucru eu, Nastea Ivleeva, om al păcii, cetățean al Federației Ruse, patriot al țării sale”, se arăta în mesaj.

***

Bloggerița Anastasia Ivleeva este organizatoarea „petrecerii aproape goale” din clubul Mutabor din Moscova, în decembrie 2023, care a provocat un scandal în Rusia. Imagini și video-uri de la eveniment au ajuns pe internet, provocând indignarea activiștilor pro-guvernamentali. Participanții la petrecere, printre care cântăreții Filip Kirkorov, Dima Bilan, Lolita Milyavskaia și jurnalista Xenia Sobciak, au fost incluși pe „lista neagră” – concertele lor au fost anulate, iar agenții de publicitate au refuzat să continue colaborarea cu aceștia. Ulterior, celebritățile și-au cerut scuze în mod public. Ivleeva a înregistrat două mesaje video în care a prezentat scuze.

După discursul anual al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în fața Adunării Federale, pe 29 februarie, Ivleeva a recunoscut că l-a urmărit pentru prima dată și că va vota pentru „inițiativele și proiectele” prezentate. Iar în timpul alegerilor prezidențiale din martie, aceasta a publicat o fotografie de la o secție de votare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: