Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”
Full Article 2 minutes read

Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”

Decizia UNESCO de a include borșul ucrainean în lista patriomoniului imaterial a provocat reacții aprinse la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova și-a permis o remarcă ironică, menționând că „ucrainizarea se aplică la orice”. Cu o replică a venit pe 2 iulie ministrul de Externe al Letonie, Edgars Rinkēvičs: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”, a menționat acesta, amintind de comentariul anterior al președintelui rus Vladimir Putin.

Dacă ar trebui să explic lumii ce este naționalismul contemporan de la Kiev, aș menționa acest fapt: humusul și pilaful de orez sunt recunoscute ca fiind mâncărurile naționale ale mai multor țări. Dar, după cum înțeleg eu, ucrainizarea se aplică la orice. Ce va urma? Porcii vor fi recunoscuți ca produs național ucrainean?”, a scris pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, după vestea că UNESCO a inclus borșul ucrainean în lista patrimoniului imaterial.

În replică, șeful diplomației letone Edgars Rinkēvičs a scris pe Twitter: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa meaAcesta a amintit în acest fel de replica lui Putin pentru Zelenski de la începutul lunii februarie 2022. S-a întâmplat după ce liderul de la Kiev a declarat că îl nemulțumește una dintre prevederile Acordului de la Minsk.

Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”

Amintim că, pe 1 iulie, UNESCO a inclus borșul ucrainean pe lista imaterială a patrimoniului internațional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: