Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”
Full Article 2 minutes read

Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”

Decizia UNESCO de a include borșul ucrainean în lista patriomoniului imaterial a provocat reacții aprinse la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova și-a permis o remarcă ironică, menționând că „ucrainizarea se aplică la orice”. Cu o replică a venit pe 2 iulie ministrul de Externe al Letonie, Edgars Rinkēvičs: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”, a menționat acesta, amintind de comentariul anterior al președintelui rus Vladimir Putin.

Dacă ar trebui să explic lumii ce este naționalismul contemporan de la Kiev, aș menționa acest fapt: humusul și pilaful de orez sunt recunoscute ca fiind mâncărurile naționale ale mai multor țări. Dar, după cum înțeleg eu, ucrainizarea se aplică la orice. Ce va urma? Porcii vor fi recunoscuți ca produs național ucrainean?”, a scris pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, după vestea că UNESCO a inclus borșul ucrainean în lista patrimoniului imaterial.

În replică, șeful diplomației letone Edgars Rinkēvičs a scris pe Twitter: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa meaAcesta a amintit în acest fel de replica lui Putin pentru Zelenski de la începutul lunii februarie 2022. S-a întâmplat după ce liderul de la Kiev a declarat că îl nemulțumește una dintre prevederile Acordului de la Minsk.

Zaharova a criticat decizia UNESCO privind borșul ucrainean. Ministrul leton: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”

Amintim că, pe 1 iulie, UNESCO a inclus borșul ucrainean pe lista imaterială a patrimoniului internațional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: