Reprezentanții HoReCa se tem de închidere: „Existența unor încălcări reprezintă urmările deciziilor confuze ale autorităților”
Full Article 3 minutes read

Reprezentanții HoReCa se tem de închidere: „Existența unor încălcări reprezintă urmările deciziilor confuze ale autorităților”

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) se arată îngrijorată că domeniului HoReCa s-ar putea confrunta cu noi decizii restrictive sau chiar sistarea activității localurilor de alimentație publică. Într-o declarație publică, reprezentanții instituției se arată deschiși la dialog și atrag atenția că existența anumitor încălcări reprezintă urmările deciziilor autorităților.

„Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” MĂR susține că și-a arătat mereu deschiderea și a demonstrat în repetate rânduri autorităților, că este un partener de încredere.

„Întotdeauna am optat pentru un dialog constructiv, pe subiecte ce afectează activitatea domeniului HoReCa. Din păcate, nu întotdeauna am fost auziți și ascultați. Fapt ce a dus la o serie de decizii confuze ale autorităților, adoptate cu multe scăpări. Ne îngrijorează că, în urma controalelor inopinate, care au avut loc în weekend, atât autoritățile, cât și unele surse mass-media au utilizat generalizări și au etichetat domeniul HoReCa drept un focar de COVID. Fapt ce nu corespunde realității”, se arată în declarație.

Reprezentanții instituției susțin că aceste declarații nu fac decât să știrbească imaginea domeniului respectiv și să descurajeze, atât agenții economici și angajații, care încearcă să facă față acestei crize fără precedent: „Existența unor încălcări, admise de unii agenți economici, reprezintă urmările deciziilor confuze, adoptate cu multe scăpări de către autoritățile competente, care trebuie să își asume responsabilitatea pentru acestea. Ne îngrijorează faptul că, prin aceste declarații, se încearcă din nou aducerea domeniului HoReCa într-o zonă de incertitudine sau în fața unor noi decizii restrictive, chiar și până la sistarea activității localurilor de alimentație publică”.

***

Reacția vine după ce primarul Ion Ceban a declarat că reprezentanții Primăriei au efectuat în zilele de 21-22 noiembrie controale inopinate și au constatat că există unități de alimentație publică care le respectă măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

Edilul a mai spus că, în această săptămână, autoritățile municipiului Chișinău se vor întâlni cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta măsuri de prevenire și stabilizare a pandemiei de coronavirus. Ion Ceban a menționat că dacă regulile nu vor fi respectate, municipalitatea va fi pusă în situația de a trece la măsuri mai drastice de prevenire a infecției, care ar include închiderea totală a restaurantelor, cluburilor și cafenelelor.

Anterior, edilul s-a pronunțat „categoric contra activității cluburilor de noapte”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: