Restaurantele, cluburile și cafenelele din capitală ar putea fi închise? Primarul anunță consultări cu reprezentanții HoReCa
Full Article 2 minutes read

Restaurantele, cluburile și cafenelele din capitală ar putea fi închise? Primarul anunță consultări cu reprezentanții HoReCa

Unii agenți economici din mun. Chișinău nu respectă măsurile de prevenire și combatere a noului coronavirus. Concluzia a fost enunțată de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței din 21 noiembrie, după ce reprezentanții Primăriei au efectuat în zilele de 21-22 noiembrie controale inopinate. În această săptămână, autoritățile municipiului Chișinău se vor întâlni cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta măsuri de prevenire și stabilizare a pandemiei de coronavirus.

În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipalității Chișinău, s-a anunțat că reprezentanții Primăriei au efectuat în zilele de 21-22 noiembrie controale inopinate pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus și au constatat că există unități de alimentație publică care nu le respectă.

În acest context, primarul Ion Ceban a îndemnat la respectarea tuturor măsurilor de prevenție, altfel municipalitatea va fi pusă în situația de a trece la măsuri mai drastice de prevenire a infecției, care ar include închiderea totală a restaurantelor, cluburilor și cafenelelor.

În același timp, edilul a declarat că va sancționa orice angajat al administrației publice locale care nu va respecta măsura de purtare a măștii în spații închise ori deschise.

Anterior, edilul s-a pronunțat „categoric contra activității cluburilor de noapte”.

***

Conform deciziei din 20 noiembrie a Comisiei extraodinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile din capitală – atât cele închise, cât și cele deschise.

În dimineața de 23 noiembrie, reprezentanții Primăriei Chișinău au anunțat că toate locurile pentru pacienții infectați cu COVID-19 din spitalele municipiului sunt ocupate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: