Reprezentanții lui Vlah o contrazic pe șefa statului: Afirmațiile despre vaccinul Pfizer nu corespund adevărului
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții lui Vlah o contrazic pe șefa statului: Afirmațiile despre vaccinul Pfizer nu corespund adevărului

Serviciul de presă al Bașcanului Găgăuziei a venit cu o reacție, după ce președinta Maia Sandu a declarat că „la Ceadîr-Lunga doar 8 medici au fost vaccinați, iar 21 de doze s-au dus în afara sistemului”. 

„În total, 42 de vaccinuri Pfizer au fost livrate la Ceadîr-Lunga, care au fost distribuite Spitalului Raional (12 doze) și Centrului de sănătate (30 de doze). Din acest lot, în Centrul de sănătate Ceadîr-Lunga au fost vaccinați 20 de angajați ai Centrului de reabilitare Ceadîr-Lunga. La includerea în baza de date a inventarului de vaccinuri, această categorie de lucrători din domeniul sănătății a fost atribuită coloanei „Alt personal”, se anunță în comunicat.

„Astfel, afirmațiile conform cărora, „21 de doze de vaccin Pfizer au dispărut din sistem”, nu corespund adevărului”, se mai arată în declarație.

În cadrul ediției din 31 martie a emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, președinta Maia Sandu a declarat că 688 de oameni care au primit prima doză de vaccin anti-Covid Pfizer nu ar fi avut dreptul să fie imunizați în această etapă. Aceasta a menționat că „la Ceadîr-Lunga doar 8 medici au fost vaccinați, iar 21 de doze s-au dus în afara sistemului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: