Reprezentanții SIS și MAI, audiați pe subiectul răpirii lui Ceaus de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții SIS și MAI, audiați pe subiectul răpirii lui Ceaus de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică

Reprezentații Serviciului de Informații și Securitate, dar și cei ai Ministerului Afacerilor Interne au fost audiați în cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a parlamentului. Discuția s-a axat pe subiectul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Despre acest lucru a anunțat deputatul Sergiu Sîrbu.

„În calitate de președinte al acestei comisii, am decis audierea reprezentanților Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale, pentru a afla mai multe informații despre dispariția unui cetățean străin din țara noastră. Totuși, nu am aflat prea multe, iar unele întrebări rămân în continuare fără răspuns. Reprezentanții Procuraturii Generale au refuzat să participe la aceste audieri”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul a spus că audierile au avut loc cu ușile închise.

Amintim că poliția și Serviciul de Informații și Securitate din Moldova investighează circumstanțele răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, acuzat de acte de corupție și dat în urmărire în Ucraina. Pe 3 aprilie, acesta a fost răpit din Chișinău de către trei indivizi necunoscuți. Ulterior, mai multe canale de Telegram anonime au publicat imagini cu presupusa răpire, dar și fotografii cu Ceaus, în care se vede că acesta a fost agresat fizic.

În cadrul unui brifing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția desfășoară o anchetă și că a fost reținut un suspect. Potrivit acestuia, în răpire sunt implicați cetățeni străini, care au plecat din Moldova în Ucraina. Acesta a mai menționat că speră că SIS-ul va obține ajutor de la organele de drept de la Kiev.

Ceaus se afla în Moldova din 2017 și a solicitat azil politic. Ucraina a solicitat extrădarea acestuia, fiindu-i incriminate acte de corupție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: