РИА Новости

Republica Moldova stă la rând pentru a primi un vaccin contra COVID-19, deși acesta încă nu există. Precizările directorului ANSP

Republica Moldova stă la rând pentru a primi un vaccin contra COVID-19. Totuși, în prezent nu există nici un vaccin definitivat pentru uz uman. Declarațiile au fost făcute de Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 10 august.

„Cât ține de produsele pentru vaccinare, astăzi, nici o țară încă nu vaccinează, deoarece nu este un vaccin definitivat pentru uz uman. Dacă ni se permite, noi tot stăm în rând. Am avut recent o discuție pe platforma Alianței globale pentru vaccinuri și imunizări. S-au purtat discuții ca atunci când va apărea un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupele de risc a populației din Republica Moldova. Stăm în rând”, a declarat Nicolae Furtună.

Menționăm că până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 27660 cazuri de infecție cu coronavirus. 19 465 de persoane s-au tratat de COVID-19, iar 848 au decedat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

РИА Новости

Răspunsul Kremlinului la ultimatumul lui Trump: „O pace în 50 de zile? Puțin probabil”

Kremlinul a dat de înțeles că nu va opri războiul din Ucraina până la expirarea ultimatumului de 50 de zile impus de fostul președinte american Donald Trump. Reacția vine în contextul celei de-a treia runde de negocieri, în care Kievul a propus Moscovei o întâlnire la nivel înalt între liderii celor două țări, până la sfârșitul lunii august.

Purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că o astfel de întâlnire ar fi posibilă doar pentru semnarea unui acord final de pace, iar până atunci este necesară o muncă diplomatică amplă și complexă.

„O întâlnire la nivel de lideri poate și trebuie să marcheze finalul procesului de reglementare și să consfințească înțelegerile care trebuie stabilite anterior, prin munca experților. Este posibil ca acest proces extrem de complicat să fie încheiat în 30 de zile? Evident, este puțin probabil”, a declarat Peskov, citat de agenția TASS.

El a adăugat că proiectele de memorandum privind condițiile încheierii războiului, schimbate de delegațiile rusă și ucraineană în cadrul celei de-a doua runde de negocieri, sunt „diametral opuse”.

„Este greu de crezut că aceste documente pot fi armonizate într-un timp atât de scurt. Pentru asta va fi nevoie de un efort diplomatic serios și îndelungat”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Amintim că a treia rundă de negocieri directe între Rusia și Ucraina a avut loc miercuri, 23 iulie, la Palatul Ciragan din Istanbul și a durat puțin peste o jumătate de oră, fără niciun rezultat în ceea ce privește încetarea focului.

Președintele SUA, Donald Trump, a lansat pe 14 iulie un ultimatum Rusiei, cerându-i să încheie războiul din Ucraina în 50 de zile sau să se confrunte cu sancțiuni economice masive, potrivit AFP. Ultimatumul ar urma să expire la începutul lunii august.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: