Republica Moldova va trimite 25 de pompieri și patru unități de tehnică în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Full Article 1 minutes read

Republica Moldova va trimite 25 de pompieri și patru unități de tehnică în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

25 de pompieri din Republica Moldova cu patru unități de tehnică se vor deplasa în Grecia, pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În acest context, luni, 9 august în incinta IGSU al MAI de pe strada Gheorghe Asachi 69, la ora 8:00 va avea loc o manifestație de petrecere a efectivului IGSU.

Menționăm că Grecia, ca și alte regiuni din Europa, se confruntă cu vreme extremă vara aceasta. Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că incendiile au arătat „realitatea schimbărilor climatice”.

Sute de pompieri luptă cu flăcările, inclusiv circa 20 de aeronave speciale. Echipe de salvatori au ajuns în Grecia și din alte state, inclusiv Marea Britanie, Franța, SUA și România.

Mii de turiști, dar și localnici, au fost evacuați din localitățile din nordul capitalei Greciei, Atena, din cauza incendiilor de vegetație care se extind cu repeziciune. Vântul puternic și temperaturile ridicate complică eforturile pompierilor de a învinge flăcările, care au ucis deja cel puțin două persoane. Printre victime este și un pompier.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: