Rezerviștii din Moldova, chemați la exerciții de mobilizare. Precizările Ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

Rezerviștii din Moldova, chemați la exerciții de mobilizare. Precizările Ministerului Apărării

Armata Republicii Moldova va desfășura în luna mai noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Astfel, rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare. Informațiile au fost raportate de Ministerul Apărării într-un comunicat din 10 mai. 

Exercițiile cu participarea rezerviștilor vor avea loc în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai. Ministerul Apărării a anunțat că, pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare.

Activitatea de instruire durează cinci zile având ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate.

Precizăm că cele mai recente exerciții cu rezerviștii s-au desfășurat în luna martie, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale. Următoarele instruiri vor demara în luna iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: