„Rodica Antoci își continuă atribuțiile de serviciu”. Precizările ANI după perchezițiile din această dimineață
Full Article 2 minutes read

„Rodica Antoci își continuă atribuțiile de serviciu”. Precizările ANI după perchezițiile din această dimineață

Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu. Informația a fost confirmată de ANI, pe 27 ianuarie, printr-un comunicat de presă.

În același timp, instituția precizează că acțiunile desfășurate astăzi de căre procurorii anticorupție la domiciliul Președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal. Acesta a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.

Potrivit ANI, faptele și circumstanțele, care i se încriminează Președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări.

De asemenea, în cadrul acestui proces penal, președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale,  susțin cei de la ANI.

„ANI și președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare”, notează ANI.

Amintim că procurorii Anticorupție au inițiat în această dimineață percheziții în care este vizată Rodica Antoci, șefa ANI.

La sfârșitul lunii decembrie, în spațiul public au apărut informații că șefa ANI s-ar face vinovată de îmbogățire ilicită. O scrisoare anonimă indica că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției. Atunci ANI a venit cu o reacție prin care a combătut cele invocate în scrisoarea ajunsă în presă. La fel în decembrie, Rodica Antoci declara că membrii familiei sale au fost amenințați, cazurile fiind raportate organelor competente. Șefa ANI se arăta convinsă că presiunile asupra familiei sale au legătură cu activitatea sa, în speciale fiind vorba despre dosarele pe rolul ANI ale funcționarilor și demnitarilor care nu-și pot justifica averile

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: