România a confirmat 29 de cazuri de coronavirus. Ce măsuri vor fi luate
Full Article 2 minutes read

România a confirmat 29 de cazuri de coronavirus. Ce măsuri vor fi luate

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 12 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 29, informează Digi24. Ultimul pacient identificat este o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. 

Pentru că numărul persoanelor infectate a trecut de 25, România trece în al doilea scenariu de răspuns la coronavirus.

Se întreabă toată lumea ce înseamnă că am intrat în scenariul 2. Trebuie să înțeleagă lumea că nu s-a întâmplat nimic, decât că noi trebuie să facem niște pregătiri suplimentare în ceea ce privește rețeaua medicală, nu există alte consecințe”, a spus premierul interimar Ludovic Orban, la ședința de guvern din această seară.

Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunicate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Amintim că în Republica Moldova, bilanțul infectărilor cu COVID-19 a ajuns la trei. Ultimii doi pacienți au fost internați la Spitalul Toma Ciorbă din capitală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: